Menu

Basistraining op 6 woensdagavonden
08.01.20

In zes avonden leer je -en ervaar je- de basis van de Verbindende (Geweldloze) Communicatie. Ik noem het liever 'Verbindende' Communicatie. Dit is hetzelfde programma als de basistweedaagse.

De essentie zoals ik die zie...
De basis van Verbindende Communicatie is zelfverbinding (bewustzijn) en het nemen van verantwoordelijkheid voor wat jij nodig hebt. Vervolgens heb je oog voor anderen. Vanuit erkenning van de behoeften van jezelf en anderen ga je op zoek naar manieren om ieders behoeften / waarden / drijfveren te vervullen, zonder jezelf of de ander (of de planeet) ‘geweld’ aan te doen.

Er zijn methodes waarin dezelfde aspecten voorkomen, echter: geen enkele methode stelt de universele behoeften zo nadrukkelijk centraal. Dat geeft de verdieping, die Verbindende Communicatie tot zo’n rijke aanpak maakt. Het reikt verder dan tactisch communiceren. Het gaat om een houding: minder vanuit triggers reageren, maar vanuit rust en zelfverbinding. Aanvallend of defensief gedrag kun je veranderen.

Je hierin bekwamen draagt bij aan het voorkomen en oplossen van conflicten, het vinden van oplossingen, het ontwikkelen van emotionele intelligentie en het nemen van zorg voor jezelf en de ander. Dit kan in alle relatie-vormen toegepast worden: de relatie tot jezelf, je familie, collega’s, vrienden, partners.
Het is tevens een goede manier om leiderschap te ontwikkelen en toe te passen, waarin je het meeste uit mensen haalt.

‘You don't have to be brilliant. It's enough to become progressively less stupid.’ (Marshall Rosenberg)

Mijn stijl van trainen is concreet, praktisch, veel doen, met enige humor. Mijn achtergrond is -al sinds 1985- docent theater en docent Nederlands. Ik ben dus didactisch zeer onderlegd en heb veel ervaring in het geven van lessen, workshops en trainingen. Ik houd van creatieve processen, dat wil zeggen dat ik het speelse en intuïtieve in een proces belangrijk vind. Bij mij is daarom geen training hetzelfde ;).

Praktische informatie

Start Datum: 08.01.20
Datum/Tijd: Reeks van 6 woensdagavonden 19:45 – 21:45: 8, 15, 22, 29 januari, 5, 12 februari
Locatie: Studio Coehoorn
Adres: Coehoornstraat 60
Plaats: Arnhem
Prijs: Particulier: 195,--, zzp'ers: 275,--, bedrijf: 450,--
Website: hestermacrander.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Basistraining op 6 woensdagavonden met startdatum 08.01.20
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Hester Macrander

Hester Macrander


Arnhem en Zutphen

06 533 754 23

hestermacrander AT gmail DOT com

www.hestermacrander.nl

KvK nr: 09196466