Menu

Verdiepingsworkshop: Ruzie en Rivaliteit
30.03.19

Rivaliteit tussen kinderen. Botsende behoeften. Tegenstrijdige belangen. Het leeft voor veel ouders. En het is eigenlijk een illusie. Behoeften kunnen niet met elkaar in conflict zijn, belangen lijken alleen op de oppervlakte tegenstrijdig. En die rivaliteit? Die veroorzaken we vaak zelf, doordat we niet hebben geleerd hoe we belangen verenigen en behoeften met elkaar afstemmen.

Deze training is voor jou als je een stevige basiskennis hebt van het Geweldloze Communicatiemodel. Je hebt al geoefend met luisteren naar je kind en ervaart meer verbinding met jezelf en je persoonlijke grenzen. Maar je vind het soms moeilijk om tot creativiteit te komen wanneer de verschillende behoeften met elkaar lijken te botsen. Je voelt je verantwoordelijk voor de harmonie in huis en als de samenwerking niet lijkt te gaan lukken raak je makkelijk overweldigd en ga je het voor iedereen oplossen. Zo ben jij dus altijd nodig en leren je kinderen niet hoe ze zelf hun conflicten op kunnen lossen. Na deze workshop weet je hoe je, op basis van gelijkwaardigheid, van (schijnbaar) tegengestelde belangen kunt komen tot heldere en gedragen afspraken die voor ieder gezinslid werken. Je hebt geoefend met gezinsoverleg en bemiddelen tussen je kinderen en kunt staan voor echte samenwerking zonder de verantwoording over te hoeven nemen.

In deze intensieve dagworkshop ga je op onderzoek en handvatten vinden om anders met conflicterende behoeften thuis om te kunnen gaan. Zo leer je ondermeer:

• Wat rivaliteit is en hoe je het voorkomt
• Bemiddelen tussen kinderen
• Hoe je onpartijdig blijft
• Hoe je verzoening kunt begeleiden
• Gezinsoverleg faciliteren vanuit gelijkwaardigheid
• Hoe je tot gedragen en duurzame oplossingen komt
etc. etc.

Het wordt een intensieve zaterdag waarin je een hele dag wordt ondergedompeld in een Geweldloze Communicatie community en als groep empatisch begeleid terwijl je, in een veilige niet-veroordelende omgeving, aan de slag gaat met voorbeelden uit je eigen leven. We zullen ook werken in trio’s en als groep met rollenspellen zodat je persoonlijke inzichten op kunt doen die je helpen om afstemming en samenwerking binnen je gezin meer vorm en structuur te geven.

WAAR/WANNEER:
Op zaterdag 30 maart 2019 van 10:00 – 17:00 bij Zwamabayo Zwangerschapsyoga Houten (Peppelkade 48).

VERDIEPING:
Deze workshop is voor iedereen met een stevige basiskennis van Geweldloze Communicatie (tenminste 24 uur training bij een gecertificeerde trainer), en het aandurft om op onderzoek te gaan in de dynamiek van samenwerking en afstemming over meerdere lagen binnen het gezin. Voor verdere verdieping van de vaardigheden en inzichten die je krijgt aangereikt tijdens deze workshop kun je als aanvullende stap de workshop Connectie in Conflicten overwegen. Twijfel je of deze workshop aansluit op wat je zoekt/jouw basiskennis, neem dan gerust contact op, zodat we samen uit kunnen vinden of je er voldoende uit kunt halen voor jezelf.

TRAINERS:
Astara Lieuw-On en Jort Bijleveld beiden Certified Trainers bij het Center for Nonviolent Communication.

INVESTERING:
Kies zelf hoeveel je aan ons wilt geven in ruil voor de workshop op een schaal tussen €95,- en €155,-. Hiervoor krijg je een ochtend en middag workshopsessie, materialen, koffie, thee en snacks, plus veel inzichten en ook concrete vaardigheden waarmee je de kwaliteit van je leven en relaties onmiddelijk kunt verbeteren. Voor de lunch willen we je vragen iets mee te nemen om te delen tijdens de potluck. Vraag eventueel naar de kortingsmogelijkheden als de kosten een belemmering voor je zijn om mee te doen.

Om je in te schrijven, meld je je aan via de website. Na ontvangst van je aanbetaling van €45 krijg je een factuur en is je plaats in de workshop gereserveerd: http://www.ouderschapmetcompassie.nl/product/aanbetaling-rivaliteit-houten/. De rest van het bedrag vragen we je om in de week na afloop van de workshop te voldoen.

Praktische informatie

Start Datum: 30.03.19
Datum/Tijd: Een dagworkshop op zaterdag van 10:00 - 17:00
Locatie: Zwamabayo
Adres: Peppelkade 48
Plaats: Houten
Prijs: €95 - €155
Website: www.ouderschapmetcompassie.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Verdiepingsworkshop: Ruzie en Rivaliteit met startdatum 30.03.19
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Astara Lieuw-On

Astara Lieuw-On

Aarhuispad 35
3067 PR Rotterdam
084-0032383
info@zayma.com

info AT zayma DOT com

www.zayma.com

KvK nr: 53663128

28.7 843 21