Menu

Kiezen voor Veerkracht of Burnout
21.11.18

Bij een burn-out is nooit sprake van slechts één klacht. Het is een ‘vermoeidheidssyndroom’ waarbij de uitputting van energiereserves resulteert in een steeds minder goed functioneren van lichaam en geest. Naast fysieke gezondheidsklachten zijn er ook gevoelsklachten, zoals bv gejaagd, angstig of depressief voelen. Ons lichaam maakt geen onderscheid tussen werkstress en privéstress. Gebeurtenissen in ons privéleven zoals een overlijden of een miskraam kunnen net zoveel invloed hebben als een te hoge werkdruk of een onprettige werkomgeving. Daarnaast zijn onze aangeleerde patronen en karakter van grote invloed. Wat in het verleden is gebeurd kleurt bovendien onze beleving van het heden.

Burn-out een keuze?
Je zou kunnen zeggen dat burn-out een dramatische afsluiting van een levensfase is waarin men lange tijd een manier van leven heeft volgehouden die niet gezond was. Daar wil je niet (nog een keer) terecht komen. Dus is het wellicht tijd om nu kennis te maken met nieuwe handvatten om tijdig in te kunnen grijpen in de ongewenste situatie.

Kiezen voor Veerkracht
In 6 modules verspreid over een periode van 2,5 maanden worden handvatten aangereikt en gaan we steeds dieper in op de oorzaken. Men leert hoe de ervaringen van werkdruk, stress of problemen waar je niet uit lijkt te komen, kunt gebruiken om te groeien als mens. We werken vanuit de processen van Verbindende Communicatie om opnieuw in contact te komen met jezelf en de (werk)omgeving. We gebruiken concrete handvatten om spanningen, conflicten of vermoeidheid op een andere manier te gaan begrijpen en hiermee om te gaan om de kwaliteit van het leven te verhogen.

Inhoud
Je krijgt inzicht in karakter en persoonlijkheidsstructuur, in competenties en talenten, en in de omgevingsfactoren die van invloed zijn op het functioneren en welzijn.
je brengt meer balans en overzicht in je draagkracht en draaglast, kwaliteiten en valkuilen.
We gaan met de handvatten van Verbindend Communiceren in het dagelijks leven aan de slag rond thema’s als omgaan met verlies, boosheid of depressie, omgaan met kracht & macht en schuld of schaamte.
Je leert meer te luisteren naar lichaamssignalen en de betekenis hiervan en te uiten over wat je nodig hebt.
Er is aandacht voor wat er NU leeft en wat je nodig hebt in de toekomst om niet verder uit balans te raken.
Er zijn tussentijdse thuisopdrachten en er wordt gewerkt met buddy-ondersteuning.

Resultaat
Deelnemers ervaren:
- meer verbinding met zichzelf en hun kernbehoeften en drijfveren.
- Zicht op en handvatten om anders met zichzelf in hun omgeving om te gaan
- Vertrouwen om vanuit eigen waarden en verlangens te kunnen communiceren
- Duidelijkheid omtrent wat spanningen of conflicten teweeg brengen en hoe er anders mee om te gaan.
- Meer voldoening over de eigen inzet
- Meer effectief kunnen samenleven en samenwerken

Praktische informatie
Investering: Particulier € 1095,- | Zakelijk € 1695,- (vrijgesteld van BTW) inclusief lunch, koffie/thee en versnaperingen.
Data: 21 en 22 november 2018, 19 en 20 december 2018, 9 en 30 januari 2019

Genoemde bedragen zijn inclusief: Een afstemmingsgesprek van 15 minuten vooraf per skype/telefoon. Een persoonlijke intake- van 30 minuten. 6 trainingsdagen in een groep van maximaal 10 deelnemers. Een TMA online assessment wat persoonlijk nabesproken wordt en in de groepstraining verder uitgewerkt. Syllabus met oefeningen en werkmateriaal. Boek over Verbindende Communicatie: ‘Wat je vindt mag je houden’ door J. van Koert. Koffie/thee, versnaperingen, lunch, werkmaterialen.

De training wordt gefaciliteerd door 2 ervaren trainers en coaches: Anja Nekeman en Helmie Willems, beiden internationaal gecertificeerd in Verbindende Communicatie.

Praktische informatie

Start Datum: 21.11.18
Datum/Tijd: +22 november, 19/20 december, 9 en 30 januari 10.00-17.00 uur
Locatie: Tennis- en businesscenter
Adres:
Plaats: Doorn
Prijs:


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Kiezen voor Veerkracht of Burnout met startdatum 21.11.18
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Helmie Willems

Helmie Willems


Arnhem
06-10877692

info AT stilts DOT nl

www.stilts.nl

KvK nr:

22.9 837 21