Menu

Kinderen/jongeren met een hulpvraag
12.10.18

Alle mensen hebben dezelfde behoeften. Hierin verschillen wij, “normale mensen”, niet van mensen met “een label op het gebied van gedrag”. Ingevulde behoeften bezorgen ons gevoelens die we graag ervaren. Niet ingevulde behoeften bezorgen ons gevoelens die we soms liever niet ervaren. Voor ons kunnen onze gevoelens, als onze behoeften niet worden ingevuld, heftig zijn.

Dit is veelal bij kinderen met een gedrags-label (diagnoses zoals stoornis in het Autistisch Spectrum(ASS), AD(H)D, ODD, NLD enz.) niet zo. Zij ervaren ál hun gevoelens als zeer heftig.
Door ons echter te verplaatsen in het kind met een label die een gebeurtenis als heftig ervaart (ook al zien wij dat anders) is het mogelijk met begrip en mededogen te reageren en weer contact te maken. Misschien niet direct, maar na een rustmoment/periode. Hierbij gaat het dus om te reageren met mededogen en begrip vanuit een positieve intentie(liefde), i.p.v. vanuit een corrigerende (angst). Ook zo belangrijk volgens VC: vanuit de intentie om verbinding te (blijven) maken.

Voor kinderen met een label werkt dat. Ze ervaren acceptatie en veiligheid. Ze komen tot rust, ervaren ruimte en kunnen weer open staan voor contact. Tot er zich weer een heftige gebeurtenis voordoet.

Deze ruimte en dat begrip, die neutrale houding naar een kind toe (zonder oordeel), is enorm belangrijk voor de kinderen met een gedrags-label. Dan kunnen zij leren en ontwikkelen. Dit maakt deze kinderen meer afhankelijk van ouders en de (leer)omgeving. Kinderen hebben over het algemeen vooral behoefte aan veiligheid en geborgenheid. En wie kan ze dit bieden? De volwassenen om hen heen. Als een sterke basis aanwezig, om op terug te vallen als ze het zelf niet meer weten. Dat vraagt om een omgeving waar op gerekend kan worden. Mensen die in verbinding zijn met zichzelf en in verbinding kunnen blijven met het kind. Dat vraagt om handelen vanuit liefde, niet vanuit angst.

Praktische informatie

Start Datum: 12.10.18
Datum/Tijd: 12 oktober 2018
Locatie: Tennis- en Businesscenter Heuvelrug in Doorn
Adres: Mariniersweg 3, 3941 XK
Plaats: Doorn
Prijs: € 195,- p.p. voor twee ouders van eenzelfde kind: € 295,- samen
Website: vinecoaching.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Kinderen/jongeren met een hulpvraag met startdatum 12.10.18
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Anja Nekeman

Anja Nekeman

Mariniersweg 3
3941XK Doorn
030 215 50 60
06 50602057

welkom AT vinecoaching DOT nl

www.vinecoaching.nl

KvK nr: 71305971

24.3 827 21