Menu

Geweldloze en Verbindende Communicatie, 2 daags
09.12.22

Alles wat we doen of niet doen, zeggen of niet (durven) zeggen, doen we om een behoefte te vervullen. De intentie van Geweldloze ofwel Verbindende Communicatie is om, doordrongen van dit besef, steeds meer te luisteren, spreken en leven vanuit verbondenheid & respect voor eigen en andermans behoeften.

Merk je dat je graag meer handvatten en helderheid wil vinden in situaties waar er ruis op de lijn ontstaat of conflicten? Zowel in werk als in privé-situaties kan het je veel opleveren.

Als mens willen we het allemaal graag zo 'goed' doen, en dat lukt ons niet altijd. Soms zit het tegen en reageer je anders dan je zou doen als je in een fijne verbinding was met jezelf.
Met de handvatten uit geweldloze of verbindende communicatie in je leven ben je meer toegerust om te verbinden met jezelf en de ander in welke relatie dan ook. Om te doen wat je kunt, en aan te geven wat je nodig hebt of graag anders wilt. Hiermee draag je beter zorg voor jezelf en vanaf daar kun je ook de ander meer horen of ondersteunen.
Ook als werkend mens en professional wil je natuurlijk ook op ‘je best’ zijn. En ook daar ben je dat niet altijd, ook al was dat je intentie.

Met de handvatten van verbindend communiceren maak je een verdiepingsslag in:

luisteren en aansluiten in gesprek
anders omgaan met frustraties, twijfels , irritaties of spanningen van jezelf of de ander
grenzen herkennen en helder aangeven, op een manier die verbinding stimuleert
anders omgaan met conflicten en onbegrepen gedrag
veiligheid en vertrouwen herstellen
feedback en eerlijk uiten
gezamenlijk gedragen besluiten nemen

In deze basis tweedaagse onderzoeken we de interactie en dialoog aan de hand van een klein deel theorie en veel oefening in de diverse onderdelen van het proces.
empathisch luisteren naar jezelf: (h)erkennen wat er in jou leeft
jezelf anders uiten: helder aangeven wat er in je leeft en wat je wil
empathisch luisteren naar de ander: beter af kunnen stemmen op wat er in de ander leeft en verbinding onderhouden
knopen ontwarren, situaties verhelderen
aansluiten bij wat de client of klant nodig heeft

Met deze 1ste basis heb je toegang tot de oefengroepen en basis 2- of verdiepingsdagen

Praktisch
Uw investering per losse tweedaagse:
de Basis €245,- particulier, voor zzp’ers € 375,- en wanneer de werkgever betaalt € 525,- incl. BTW. De prijs is inclusief materialen, koffie/thee en versnaperingen en certificaat. Voor krap bij kastarief neem contact op.


De moeite waard?
Lees hoe Sabine de Bruin, ZZP’er en trainer op het gebied van sales, in 2017 de basis heeft ervaren:
“Tijdens de training “Verbindend Communiceren” gingen er lampjes branden, kreeg ik grote “eye openers” en heb ik ervaren wat écht in contact zijn met jezelf en de ander nou eigenlijk inhoud. Ik vind de methodiek die Helmie gebruikt fantastisch en had niet verwacht dat het zoveel impact op mij zou kunnen hebben. De weken na de training waren compleet anders voor me. Zo kon ik veel beter aanvoelen wat ik nodig heb, wat míjn behoefte en verlangen is in het contact met anderen. Ik heb geleerd hoe ik dit kan uitspreken. Hoe ik ervoor kan zorgen dat ik samen met de ander de juiste dingen zeg en doe, waardoor er wederzijds begrip ontstaat en oplossingen voor de hand liggen. Als ondernemer heb ik zelfs afstand gedaan van een opdracht waar ik geen energie meer uit kreeg. Zonder deze training had ik dat niet zo kunnen doen als dat ik nu gedaan heb. Grote aanrader ook als je zelf veel met sales bezig bent, maar eigenlijk geeft het iedereen hele waardevolle inzichten.”

Praktische informatie

Start Datum: 09.12.22
Datum/Tijd: + 10 december 10.00-17.00 uur | 10.00-17.00
Adres:
Plaats:
Prijs: vanaf 245,-
Website: www.stilts.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Geweldloze en Verbindende Communicatie, 2 daags met startdatum 09.12.22
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Helmie Willems

Helmie Willems

Hans Tiemeijerhof 17
6836MK Arnhem
06-10877692

stiltstraining AT gmail DOT com

www.stilts.nl

KvK/ondernemingsnummer: