Menu

Jaartraject Verdieping, of losse tweedaagsen. Levenskunst.
13.09.18

Vanaf september 2018 geef ik weer samen met collega Helmie Willems www.stilts.nl een jaar-traject Verdieping Verbindende Communicatie, ‘Levenskunst!’. Het is een totaaltraject van zes tweedaagsen, die je eventueel -als er nog plaats is- ook als losse tweedaagsen kunt doen. We sluiten af met een terugkom-dag. Een traject van 9 maanden waarin de focus ligt op ontwikkeling, bewustzijnsvergroting en gedragsverandering. We werken met tussentijdse intervisie a.h.v. opdrachten om te blijven oefenen.
Dit jaartraject is geschikt voor ieder die de basiscursus gedaan heeft en bij voorkeur ook nog een algemene verdiepingstweeedaagse. Het kan ook zijn dat je iets anders hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld Deep Democray, psychologie, Rots & Water, of nog anders. De dagen vinden zoveel mogelijk op donderdagen en vrijdagen plaats.

Je krijgt:

Veel afwisseling in thema, sfeer en aanpak, omdat we twee trainers afwisselend werken, soms samen.
Het is steeds ingebed in verbindende communicatie
Theorie, werkmaterialen en veel oefeningen
Delen en leren in en met een groep
Tussentijdse intervisie-bijeenkomsten (kan via internet) met opdrachten

Thema’s en data:
13-14 september: Empathie voor jezelf en de ander. Verdieping van empathie om de zorg voor jezelf te verbeteren. Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en daarna de ander ondersteunen. Verder gaat het om empathisch luisteren, wat de relatie met anderen snel kan verbeteren. Het wonder van empathisch luisteren!

4-5 oktober: Zelfzorg en FeedForward en Onderhandelen. Hoe kun je jezelf uiten, zodat je ook gehoord wordt? ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creëer een situatie waarin ieder wint. Zie hier een column van Hester over onderhandelen.

1-2 november: Face! Omgaan met triggerreacties. Wat is jouw primaire reactie op een ongewenste prikkel? Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen? Hoe nuttig is je reflex? Zou je ook op een andere manier kunnen reageren en wat is daarvoor nodig? Zie hier een column van Hester over fight, flight, freezereacties.

10-11 januari 2019 Boosheid, schuld en schaamte. Over de kracht en schoonheid van Boosheid. Inzichten, meer empathie en handvatten bij het uiten en het opvangen ervan.Wat is de functie van schaamte en schuld? Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Kan je helderder keuzes gaan maken voor jezelf?

28-29 maart 2019: Persoonlijke kracht: negatieve kernovertuigingen omzetten in positieve. Vanuit welk ‘spoor’ leef jij? Welk ‘moeten’ drijft jou? Wat houdt je klein? Hoe kan je autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen? Hoe kun je een negatieve kernovertuiging (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in een positieve? Wat is en doet ‘deep-empathy?’

9-10 mei: Conflicten begeleiden en besluitvorming met draagvlak Persoonlijk leiderschap in je werk nemen. Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houdenen tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord.

7 juni. Terugkomdag: Met een gezamenlijke terugkomdag sluit het traject weer af. Op deze dag gaan we onder meer oefenen met eigen leervragen.
Praktisch: Locatie: Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal).

Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Investering: Kosten: €1260,- particulier, €1525,- voor ZZP’er en € 1950,- waar de werkgever betaald. Prijzen zijn incl. BTW, koffie/thee, werkmaterialen.

Inschrijven: Neem contact op via hestermacrander@gmail.com , info@stilts.nl om je in te schrijven of voor overleg.

Praktische informatie

Start Datum: 13.09.18
Datum/Tijd: 13&14-9, 11&12 -10, 8&9 -11, 17&18 -1, 14&15-3, 16&17-5, + 1 dag van 10:00 - 17:00
Locatie: Studio Coehoorn
Adres: Coehoornstraat 60
Plaats: Arnhem
Prijs: €1260,- particulier, €1525,- voor ZZP’er en € 1950,- waar de werkgever betaald. incl. btw


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Jaartraject Verdieping, of losse tweedaagsen. Levenskunst. met startdatum 13.09.18
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Hester Macrander

Hester Macrander


Arnhem

06 533 754 23

hestermacrander AT gmail DOT com

www.hestermacrander.nl

KvK nr: 09196466

17.1 842 21